Stichting MaTimBa

Nieuws

Fietstocht door NL voor Mali

 9 augustus,  Amsterdam – Sneek, 11 augustus Sneek –  Gorssel
‘s- Morgens zijn Olga en ik al vroeg uit de veren, omdat we het eerste pontje richting Amsterdam Noord willen hebben om 6.30. Het is  prachtig weer en het eerste stuk richting Purmerend gaat perfect.  Na een mooie route, onder andere langs het IJsselmeer, komen we  aan in het havenplaatsje Enkhuizen. We moeten  nog 2 uur wachten voordat de boot vertrekt naar Stavoren. Dat geeft ons de tijd om nog even het plaatsje te gaan bekijken met zijn Zuiderzeekerk en Dromedaris. Paniek breekt uit wanneer  ik mijn fototoestel laat vallen, maar gelukkig kunnen we deze zelf weer maken. Stel voor dat we geen foto’s van onze tocht hadden kunnen laten zien. Na een boottocht over het IJsselmeer  waarbij we heel veel mooie bootjes zien, vervolgen we in de middag onze route door Friesland Zuid- West.

 driemasterWe komen Langs  verschillende plaatsjes, waaronder Koudum en we gaan ook nog met een veertje over een klein kanaaltje waar we  een snoepje van de schipper krijgen! Onderweg vinden we ook een prima rust plekje bij een boerderij, daar staat een kan warm water en kun je zelf een kop thee of koffie kan maken. Het potje voor de bijdrage staat er naast  en is voor een goed doel in Tanzania. Natuurlijk laten wij daar ook een folder van MaTimBa achter.

Het laatste stukje richting Sneek is een ongezellige, rechte weg, helaas. Het is nog even doorzetten maar dan komen we aan bij ons onderkomen, de Stay Okay. Daar hebben we een prima kamer en rusten we uit.  ’s- Avonds hebben we heerlijk in de stad  gegeten.

turendDe volgende dag doen we rustig aan en hebben we een bezoek afgelegd aan het Fries Scheepvaartmuseum, dat we zeker kunnen aanbevelen om naar toe te gaan.
’s- Middags vertrekt Olga weer richting Amsterdam  en blijf ik nog een nachtje in Sneek.

De volgende dag zit ik om 7.30 op de fiets richting Lemmer. Het weer is goed! Rond lunchtijd ben ik in Kampen en daar ga ik uitgebreid lunchen. Een broodje Zalm gaat er altijd in. Na de lunchtafelen vervolg ik mijn tocht. Na Wezep en Heerde ga ik richting Olst. Net voor Olst heb ik weer een pontje. In Olst rij ik een stukje verkeerd, maar gelukkig heb ik al snel de weg naar Deventer te pakken. Het fietsen door Deventer gaat prima, maar eenmaal voorbij Deventer moet ik behoorlijk zoeken naar de weg naar Gorssel, De Stay Okay aldaar.  Gelukkig word ik bij benzinepomp vriendelijk geholpen. Uiteindelijk ben ik om 18.00, moe maar voldaan, bij een prachtige Stay Okay waar ik heel vriendelijk word ontvangen. En het fietsen is niet voor niets geweest; 90 euro hebben we bij elkaar gefietst.

Helga

Abonneer je op onze nieuwsbrief!